EVO U KOJIM DELOVIMA BEOGRADA MOŽETE IZNAJMITI STAN NA DAN PO JEFTINOJ CENI: Pažljivo pročitajte!
Stan, Foto: Filip Plavčić

stan na dan

EVO U KOJIM DELOVIMA BEOGRADA MOŽETE IZNAJMITI STAN NA DAN PO JEFTINOJ CENI: Pažljivo pročitajte!

Gde su stanovi u Beogradu najisplativiji

Objavljeno:

Luksuz ili komfor, a često i oboje, reči su koje krase razne oglašivačke stranice koje se bave izdavanjem stana na dan u Beogradu. Izlišno je govoriti koliko je ovaj biznis profitabilan, odavno je jasno kao dan, jer to potvrđuje sve veći broj nekretnina širom Srbije koje su nikle s tom svrhom. Prestonica svakako dominira po cenama u odnosu na ostatak zemlje, ali se ipak smeštaj može iznajmiti po ceni od oko 30 do 40, a ima, naravno, i onih skupljih od 65 do 85 evra pa naviše.

Prema nekim stručnjacima, zarada od izdavanja stana na dan između 10 i 20 odsto veća nego da neko nekretninu daje pod kiriju, piše Euronews, pa je zarada stanodavaca na nekim lokacija i duplo veća od one koju bi mogli dobiti za mesečni zakup. Dakle, lokacija nedvosmisleno diktira sve na tržištu nekretnina.

Mogli bismo reći da je minimalna cena izdavanja stana na dan u Beogradu oko 35-40 evra, bar se tako može videti na sajtovima koje smo pregledati. Naime, po toj ceni se može prenoćiti na Čukarici, Zemunu ili na Zvezdari, mada se mogu pronaći smeštajne jedinice i u centralnim delovima grada poput Kralja Milana.

Opremljenost je takođe važan faktor pri formiranju cene smeštaja. Turistima je izuzetno važna i čistoća, što visoko ocenjuju i naglašavaju, a mnogima je presudan i - odnos sa vlasnikom.

Stan na dan za 30-35 evra

Kao što smo naveli, ovo su minimalne cene apartmana koje možete iznajmiti u Beogradu u ovom trenutku. Za taj novac možete boraviti, na primer, u stanu na Ćalijama (opština Palilula). Mala garsonjera na prvom spratu zgrade je preuređena za "prijatan boravak dve osobe". Kompletno je opremljena, kuhinja i kupatilo su novi, a kada je u pitanju dodatni sadržaj, gostima su na raspolaganju internet, LCD tv, klima uredjaj, norveški radijatori, čisti peškiri i posteljina, pojašnjava vlasnik.

Ako želite prenoćište na Karaburmi, možete ga naći za 35 evra. Apartman je površine 35 kvadrata i spada u moderan smeštaj. U njemu može da borave tri osobe i kompletno je opremljen. Za ovaj novac možete iznajmiti i stan na dan na Banovom brdu. Tu se nudi "jeftin apartman na dobroj lokaciji" izuzetno prijatnog ambijenta, svetao, kvalitetno opremljen, pogodan za udoban smeštaj na dan do 2 osobe. Nalazi se na drugom spratu stambene zgrade bez lifta.

Stambena zgrada
Stambena zgradafoto: Profimedia

U blizini Autokomande se izdaje nekretnina u ove svrhe po ceni od 35 evra. Stan je moderno opremljen, stvari su nove. Predviđen je za 2 osobe, ali po potrebni mogu boraviti i 3 jer pored bračnog kreveta imaju i ugaona sofa koja može da posluži kao dopunsko prenoćište. Vlasnik naglašava da su žurke zabranjene.

Zanimljivo je da i na lokacijama kao što je Slavija može naći jeftin smeštaj za dan, kao što vidimo i po oglasu gde se mali stan izdaje za 34 evra.

Stan na dan za 50-60 evra

Pretražujući ovu kategoriju na Bukingu, pronašli smo apartman u Starom gradu za dve osobe. Smeštaj u blizini Trga republike ima odličnu ocenu, a cena prenoćišta je 5.856 dinara, plus takse od 269 dinara.

Za 50 evra se može iznajmiti stan na dan na Terazijama. U pitanju je nekretnina od 32 m2 i može da ugosti 3 osobe. "Apartman se nalazi u staroj, održavanoj zgradi koja poseduje lift. Apartman poseduje bračni krevet i ugaonu garnituru za sedenje ili spavanje, po potrebi. Raspolaže funkcionalnom, modernom kuhinjom, koja poseduje frižider sa zamrzivačem, ketler, mini šporet sa dve ringle i rernom." Blizina svih važnih znamenitosti u centru im je ipak glavni adut.

Smeštaj za 50 evra možete pronaći i na Vračaru i na Novom Beogradu i to "deluks sobu sa bračnim krevetom. Takse su oko 300 dinara. Ovaj deo grada ima bogatu ponudu apartmana koji koštaju 60 evra. Vlasnik jednog takvog objekta je na oglasu naglasio da ta cena važi ako je rezervacija za 3 osobe, dok za 4 osobe cena iznosi 70 evra.

Stan na dan za 100 evra

Ova kategorija je idealna za one koji vole čist luksuz. Stanovi sa elementima koji su poslednji trend u tehnologiji ili industriji nameštaja i koji se izdaju po ceni od oko 100 evra za noć se mogu naći na Obilićevom vencu, na primer, i u obližnjim centralnim ulicama, kao što je Gospodar Jevremova. Savski venac je takođe prepun ovih objekata, naročito područje Beograda na vodi.

Na Bulevaru Zorana Đinđića se izdaje stan na dan po ceni od čak 175 evra i označen je kao "platium lux".

Kao i prilikom kupovine stana, tako se i za jednodnevno iznajmljivanje može reći da zavisi od ličnog budžeta pojedinca jer je beogradska onuda raznovrsna.

A šta vam je potrebno za izdavanje stana na dan?

Fizičko lice u ugostiteljskom objektu domaće radinosti može da pruža samo usluge smeštaja. Pored toga potrebno je da posedujete rešenje kojim se kategoriše taj objekat.

Navedene usluge može da pruža i član domaćinstva vlasnika ili suvlasnika, naravno uz njihovu pisanu saglasnost. Pored nabrojanog, moraju da se poštuju i zdravstveni uslovi i redovno obavljaju zdravstveni pregledi u skladu sa zakonom.

Pružanje ovakve usluge može se vršiti i preko posrednika, a to znači da se pre stupanja u poslovni odnos mora potpisati ugovor sa tim posrednikom. Za pružene ugostiteljske usluge potrebno je izdati račun u dva primerka, od kojih se jedan uručuje korisniku, a drugi zadržava lice koje je pružalac usluge. Fizičko lice je dužno da izdate račune čuva dve godine od datuma izdavanja

Zakonom je propisano i da boravišnu taksu plaća fizičko lice u utvrđenom godišnjem iznosu na propisan način. Vlada Republike Srbije donela je uredbu kojom je uređen način i visina plaćanja boravišne takse od strane fizičkih lica.

Ramštajn podigao cene stana na dan

Dodatno, kako "Blic Biznis" saznaje, stanovi koji se kratkoročno izdaju u maju, biće skuplji. Razlog za to je - Ramštajn. Prema našim informacijama, pojedini su već sada uvećali cene smeštaja, a za taj period.

Tako, u proseku, stan koji se izdavao za 100 evra po danu, u tom periodu košta i 150. Dodatno, ukoliko pretražujete platforme na internetu koje služe za oglasne prostore, takođe se vidi trend da je cena različita za mart i maj. Konkretno, za 24. maj, cena stanova je viša negde za 1.000, negde i do 5.000 dinara, dok na pojedinim takvim platformama, nismo mogli da nađemo nijedan jeftiniji ispod 20.000 dinara. Grubom pretragom, primetili smo i da je manja dostupnost slobodnih stanova na dan. Opširnije u našoj posebnoj vesti.

Bonus video:

03:11

NOTAR ODBIO VOLJU 80-GODIŠNJAKA DA OSTAVI STAN BRATU IAKO JE IMAO DOKAZ DA JE SVESTAN! Njegovi izdržavaoci u problemu!

(Espreso/Blic/Nada Matić/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.